sunniva kännetecknas av sin enkla avskalade form, gjord för att hålla över tid. Former som ska harmonisera utan att bli intetsägande. 

Hållbarheten har en stor betydelse då keramiken är menad att användas i vardagen.

Den är omsorgsfullt skapad för hand av mig, Susan Abrahamsson. Händerna som skapat föremålet kan anas och den taktila ytan lockar till beröring.

Med en passion för det vardagliga och användbara skapas brukskeramik, främst i stengods. Ett materialval gjort med tanke på stengodsets hållbarhet.

Hos Sunniva hittar du brukskeramik i form av koppar, tallrikar, krukor men även unika objekt i form av handfat och stora urnor.

I skapandet används främst drejning som teknik men även kavling och ringling.

Ett behov i vardagen som ska tillgodoses ligger ofta till grund för mina  idéer. Naturen är en stor inspirationskälla när det kommer till nyanser, former och mönster.

Jag skapar främst egendesignade produkter som säljs i webshopen,men tar även emot beställningar från privat- och företagskunder.

Jag började utbilda mig till keramiker år 2005. Keramiken har funnits med mig sedan dess och år 2020 startade jag Sunniva keramik. Min verkstad ligger 15 km söder om Jönköping.

Välkommen att höra av dig

mail: info@sunniva.se 

telefon: 0739 064211